Schobbejacques en de 7 geiten | Uitgeverij Loopvis

In Schobbejacques en de 7 geiten neemt Merlijne Marell je mee naar de fabelachtige wereld van vruchtbare rodekolen, spiedende rabarberbladeren en bijtende braamstruiken. Naar de moestuin van Grootmoeder en haar geiten, waarin plotseling een schurk opduikt…

Uitgegeven door Uitgeverij Loopvis
U
itgeroepen tot één van de Best Verzorgde Boeken van 2015, bekroond met een Vlag en Wimpel 2016 en geselecteerd voor de White Ravens.

Als ik de prenten van Merlijne zie word ik heel blij. Zoveel sfeer, zoveel zorg en kundigheid en zoveel eigenheid. En zo mooi.
— Marit Törnqvist
Grote onderscheiding!
— De Morgen
Het verhaal is met aandacht en precisie geschreven, er is niet bezuinigd op de taal maar dat past ergens wel bij dit rijk geïllustreerde sprookje. [...] De prenten doen denken aan het werk van de bekende Vlaamse illustrator Gerda Dendooven: groot, robuust en eigenzinnig.
— Jaap Friso | jaapleest.nl
Een kunstzinnig prentenboek waar duidelijk met veel liefde en vreugde voor het mooie boek aan gewerkt is.
— Ton Duijx | Friesch Dagblad
Een prachtig boek dat nu gelukkig voor
een groter publiek bereikbaar is! […] Schobbejacques en de 7 geiten vormt een prachtige eenheid. Het blinkt uit door een grote inhoudelijke zorgvuldigheid en een originele gedachtegang. Je zou willen dat de grens tussen handgemaakte boekprojecten en ‘commerciële’ boeken vaker zou worden overschreden.
— Juryrapport Griffels, Penselen, Paletten en Vlag en Wimpels 2016

Tekst, illustraties en vormgeving: Merlijne Marell
Uitgeverij: Loopvis
ISBN: 978-94-92206-03-9
Aantal pagina’s: 48
Uitvoering: gebonden in half linnen band, handmatig voorzien van een  zeefdruk, binnenwerk gedrukt in waterloos offset met inkt op plantaardige basis in vijf PMS-kleuren.

______
In Schobbejacques en de 7 geiten Merlijne Marell will lead you into a world of fables, with fertile red cabbages, spying rhubarb leaves and biting brambles. It will take you to Grandmother's and the goats' vegetable garden, where all of a sudden a villain turns up.

Published by Uitgeverij Loopvis
Selected as one of the Best Dutch and Flemish Book Designs 2015, winner of a Vlag en Wimpel 2016 and selected for the White Ravens.

Text, illustration and design: Merlijne Marell
Publishing house: Loopvis
ISBN: 978-94-92206-03-9
Number of pages: 48
Execution: Sewn hardback with screenprinted linen spine, printed in waterless vegetable offset ink in five PMS colours

buy