Artist talk

artist talk
09.04.2017 | 15:00
MUSEUM ARNHEM

Op uitnodiging van Museum Arnhem maakt Merlijne Marell nieuwe werken onder de titel There is a crack in everything, that’s how the light gets in voor een presentatie in de serie Gelders Balkon

Uitgangspunt zijn de vormen en decors van keramiek uit de Arnhemsche Fayencefabriek, gelijktijdig te zien in de tentoonstelling 'Van Art Nouveau tot Art Deco'. Ook de geschiedenis van deze werkplaats – een zakelijk en artistiek avontuur van twee broers uit Purmerend – dient als inspiratie, evenals de verzameldrift van de Arnhemse verzamelaar Benno Steenaert, wiens collectie in de koepelzaal te zien is. 

Gastconservator Victoria Anastasyadis gaat in gesprek met Merlijne Marell over de totstandkoming van haar expositie. Het gesprek vindt plaats in ons auditorium. Houd er rekening mee dat het aantal plaatsen beperkt is, dus het is aan te raden op tijd aanwezig te zijn.