Volle Muil | Uitgeverij Loopvis

‘Vannacht is de nacht,’ zei Wijze Uil tegen zijn zoon. ‘Je moet de maanvis nu vangen. De groep heeft een nieuwe leider nodig.’ Kleine Uil slaat zijn vleugels voor zijn ogen. Hij wil geen maanvis vangen. Het liefst van al wil hij verdwijnen. Maar als zoon van kun je niet zomaar verdwijnen. Het wordt kiezen tussen duiken of opkrassen.

Volle Muil is een coming of age verhaal waarin angst wordt overwonnen en een kleine held zichzelf overstijgt. Een prachtig voor- en zelfleesboek voor iedereen vanaf een jaar of acht. 

Bij elk boek zit een zakje met 5 gegomde prentjes, zodat je je eigen voorkant kunt kiezen én zes ex librisprentjes voor in je favoriete boeken.

Marell onderscheidt zich door haar compromisloosheid, maar dan zonder de verhaallijn en compositie uit het oog te verliezen. De prenten zijn van grote schoonheid maar kloppen ook steeds in de ontwikkeling van het verhaal waardoor een bijzondere symbiose met de tekst ontstaat. Hulde voor dit Nederlands/Vlaamse duo.
— Jaap Friso | jaapleest.nl
Werkelijk briljant wordt de sfeer van het bos in de nachtelijke uren weergegeven. En de relatie tussen kleine uil en zijn vader, wijze uil, wordt op een liefdevolle wijze uitgewerkt. In 2016 won Merlijne Marell een Vlag en Wimpel voor haar prentenboek ‘Schobbejacques en de 7 geiten’. Dit boek verdient een zilveren penseel.
— Toin Duijx | Friesch Dagblad

Tekst: Tom Marien
Illustraties: Merlijne Marell
Ontwerp: Jelle F. Post
Uitgeverij: Loopvis
ISBN: 978-94-92206-48-0
Aantal pagina’s: 48
Uitvoering: linnen hardcover met foliedruk en envelop met ex libris- en plakprentjes

______
Text: Tom Marien
Illustration: Merlijne Marell
Design: Jelle F. Post
Publishing house: Loopvis
ISBN: 978-94-92206-48-0
Number of pages: 48
Execution: Foil printed linen hardcover and envelope with ex libris and adhesive images

buy
VolleMuil_MerlijneMarell_omslag.jpg
Volle muil omslagplaatjes.gif